Kennel Rocbeen historiaa

Ensimmäinen Walesinspringerspanieli tuli elämääni vuonna 1975, ollessani pikkutyttö, kun perheeseemme hankittiin narttupentu Fagottifanny (of Skyway Pirate - Effect of Skyway) kutsumanimeltään Jessi. Tämä Jessi sai rakkauden tätä rotua kohtaan syttymään.

Ensimmäisen harrastuskoirani ostin v. 1982 ja siitä tulikin kantanarttuni KANS, SF & N MVA Sprightly Ruby Red Donna.

Donna

Kuvassa KANS, SF & N MVA Sprightly Ruby Red Donna

Koirani linjautuvat kennel Sprightlyn kautta Grittys-Welsheihin. Kennel Sprightlystä olen hankkinut sittemmin myös 3 muuta Welshi-narttua; SF & N MVA Sprightly Pin-Up Girl Sylvi, Sprightly Tip-Top sekä Sprightly Yauld. Ensimmäinen Welshi-pentueeni syntyi 25.3.1985 isänä: KANS, FIN & N MVA Clumbrolds Purpurdöd ja emänä KANS, FIN &N MVASprightly Ruby Red.

Ulkomailta olen tuottanut 1990-luvulla 2 urosta Ruotsista FIN MVA Dons Dalin (1 x BIS-1)sekä FIN MVA Dons On Trackin. 80-luvulla toimme Erkka Suomisen ja Jussi Liimataisen kanssa Norjasta uroksen Metzgards Ever Eridanus. 2000-luvulla Ruotsista Hammalgården's kennelistä on tullut meille 3 narttua ja 2 urosta sekä Don's kennelistä 2 urosta, sekä yksinarttu yhteisomistukseen.

Vuosien varrella olen kasvattanut myös muutamia Griffon Bruxellois/Petit Brabancon pentueita. 6 on saavuttanut FIN MVA –arvon. Vanhin Griffonimme kuoli tammikuussa 2000 12-vuoden iässä eikä minulla enää ole Griffoneita.

2002-2003 olemme ottaneet perheeseemme 2 kultaistanoutajaa. Tätä nykyä meillä asuu 4 kultaistanoutajaa, nyt jo omia kasvatteja 3. sukupolvesssa. Yhden uroksen olemme tuoneet Tsekeistä ja yhden nartun Ruotsista.

Monen sattuman kautta meille on tullut yksi cavalier king charlesin spanieli Aspbackarna's Jazzy Damona, alias rouva Piipi Fiipi Kinkkunen :) Nyttemmin olemme luopuneet cavalierien kasvattamisesta.

Olen koirien tunnistusmerkitsijä (tatuoinnit ja mikrosirut). Pidämme myös koirahoitolaa, sekä myymme koiratarvikkeita ja Franksin, Pro Pacin ja Nutra Nuggetsin koiranruokaa Rockdog-nimellä. Meille tulevat myös Vaalan ja Utajärven kuntien löytökoirat ja -kissat. Lisäksi trimmaan kaikkia koirarotuja ja toimin kehäsihteerinä muutaman kerran vuodessa.

Vuonna 1995 kennelillemme myönnettiin Suomen kennelliiton Vuolasvirta-palkinto erittäin ansiokkaasta walesinspringerspanieleiden kasvatustyöstä. Sekä olemme saaneet myös SuKoKan (Suomen koirankasvattajat ryn) kasvattajapalkinnon

Sari Lukkari 2010